Zasto se uopste rodila?Tuzba protiv svog rođenja

Top – vesti – Top informacije

Tuži ginekologa njene majke zato što je ona rođena.

Evi Tumbs (20) iz Skegnesa u Engleskoj, zvijezda jahanja, najavila je neobičnu tužbu, piše “Super Woman”.

Rođena je 2001. godine, a nedugo nakon rođenja dijagnosticirana joj je spina bifida – rascjep kralježnice.

Zbog ove teške bolesti, Eva često provodi 24 sata na dan vezana za cijevi koje je održavaju na životu. Zbog ovakvog stanja njezina kralježnica i leđna moždina još se nisu pravilno razvili u majčinoj utrobi, no ova mlada djevojka uspjela je ostvariti nevjerojatnu karijeru u preponskom jahanju.

Evi je riješila je da tuži ljekara njene majke, dr Filipa Mičela, jer njenoj majci nije savjetovao da uzima suplemente prije trudnoće koji bi spriječili ovo stanje.

Ona, naime, tvrdi da, u slučaju da je ljekar njenoj majci Karolini, rekao da prije trudnoće treba da uzima folnu kiselinu i druge suplemente, smanjio bi se rizik da ona bude rođena sa ovom bolešću.

Tada bi, smatra Evi, Karolina odložila trudnoću i Evi ne bi bila rođena.

Sada od ljekara Evi potražuje višemilionsku odštetu na ime toga što je rođena bolesna, a milioni su joj potrebni da bi sebe održavala u životu.

Ljekar odbija odgovornost i kaže da je Karolini, kao i svakoj pacijentkinji, dao “razumne savjete”. Karolina tvrdi da joj ljekar nije napomenuo da su ovi suplementi obavezni:

“Da sam dobila pravi savjet, odložila bih trudnoću i spremila tijelo za nju, pa bih rodila normalnu, zdravu bebu, genetski drugačiju od Evi”, rekla je na sudu.

Posljednje ažuriranje 1 prosinca, 2021 od strane admin

(Posjeta 23 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts