Bolnica u Bugarskoj ne može pronaći liječnika čak ni za plaću od 2.000 eura

Top – vesti – Top informacije

Općinska bolnica Veliko Tarnovo, koja se nalazi u sjevernoj Bugarskoj, traži liječnika za plaću od gotovo 4.000 leva (2.000 eura).

To je specijalizirana plućna bolnica u Velikom Trnovu, koja ima nedostatak medicinskog osoblja, a bolnica radi uglavnom s pacijentima koji boluju od Covida.

Uprava plućne bolnice u Velikom Trnovu ima pozitivan financijski bilans i traži medicinsko osoblje, nudeći im vrlo dobru plaću. Početna plaća mladih liječnika iznosi 2.000 leva (1.000 eura) ako nemaju specijalnost, a 2.200 leva (1.100 eura) za diplomirane pulmologe.

Upraviteljica Pulmološke bolnice u Trnovu, dr. Stella Denceva, komentirala je da početna plaća od 2.000 leva (1.000 eura) nije loša za liječnika koji započinje svoju karijeru.

Dodala je kako je riječ o Velikom Trnovu, a ne o Sofiji. U bolnici ima sredstava koja imaju pozitivan financijski saldo, ali nije bilo specijalista. Prema riječima dr. Dencheve, to je slučaj s liječnicima zbog starosti pulmologa i malog broja diplomiranih pulmologa.

Najavila je da se pri radu s pacijentima s kovidijem plaća povećava, a u Bugarskoj je za liječnike koji rade na prvoj liniji osigurano dodatnih 1.000 leva (500 eura).

Posljednje ažuriranje 13 rujna, 2021 od strane admin

(Posjeta 34 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts