6 razloga zašto biste ove zime trebali uživati ​​u mandarinama

Top – vesti – Top informacije

Mandarina je kiselkasto-slatki citrus iz jugoistočne Azije koji se na našim prostorima uzgaja od 19. stoljeća.

Ovo voće bogato vitaminom C štiti naš imunitet u hladnom godišnjem dobu i pomaže nam u održavanju vitke figure. Osim toga, mandarine su vrlo ukusne.

Ovo su samo neki od razloga zašto biste ove zime trebali redovito jesti mandarine:

Poboljšati probavu
Prilikom konzumacije mandarina ne treba zaboraviti na bijele „pruge“ koje omotavaju voće s unutarnje strane kore. Ako jedete puno ugljikohidrata i masti, taj dio citrusa prepun je dijetalnih vlakana koja pomažu ubrzavanju i poboljšanju probave.

Oni čuvaju srce
Mandarina je dobar izvor kalija koji snižava krvni tlak, uravnotežuje srčani ritam i održava zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Pomlađuju kožu
Bogate antioksidansima koji sprječavaju oslobađanje slobodnih radikala i oštećenja kože, mandarine su izvrstan alat u borbi protiv starenja.

Razgradnjom beta-karotena sintetizira se vitamin A koji je odgovoran za meku i nježnu kožu, a vitamin C potiče proizvodnju kolagena.

Snižavaju razinu kolesterola u krvi
Antioksidansi prisutni u mandarinama pomažu u snižavanju lošeg kolesterola i povećanju dobrog kolesterola.

Mandarine također sadrže vlakna koja pomažu u čišćenju arterija od lošeg kolesterola i održavaju normalan krvni tlak.

Jačaju imunitet
Budući da su mandarine pune vitamina C, mogu osigurati i do 80 posto potrebne dnevne doze ovog vitamina. Vitamin C u mandarinama ključan je za prevenciju prehlade i vitalan je za pravilno funkcioniranje zdravog imunološkog sustava.

Dobri su za oči
Zdravlje očiju održava se jedenjem hrane bogate karotenoidima, kao i drugim antioksidansima. Mandarine također sadrže vitamin C i karotenoid vitamin A koji pomaže u sprječavanju makularne degeneracije i glaukoma.

Posljednje ažuriranje 3 prosinca, 2021 od strane admin

(Posjeta 26 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts