Prvi dojam je jako važan,pri prvom susretu

Top – vesti – Top informacije

Kakav dojam ćemo ostaviti pri prvom susretu vrlo je važno, posebice u poslovnom svijetu. No iako su prvi dojmovi prilično točni, oni mogu biti i pod utjecajem pristranosti i nesporazuma

Sudionici “speed datinga” tvrde da odmah na početku susreta utvrđuju koliko su usklađeni s pojedinim sugovornikom. Menadžeri u odjelima za ljudske resurse kažu da su mnogo puta odabrali kandidata u prvim minutama intervjua. Prvi dojam igra veliku ulogu i u komunikaciji na društvenim mrežama, od izbora kandidata za susret na Tinderu, preko prihvaćanja zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku, do spajanja na poslovnoj mreži LinkedIn.

Je li bolje ispravno opažati negativnosti ili pozitivnosti?

Izreka „nitko ne dobiva drugu priliku za ostavljanje prvog dojma” vrijedi za sve vrste odnosa. Onako kako vas netko procijeni na početku prvog susreta, tako će vas vjerojatno doživljavati i dalje premda se vi naknadno značajno promijenili. A to je za vas nepovoljno ako ste ostavili loš prvi dojam.

Prva i brzo stvorena procjena može biti pogrešna i štetna za strane u komunikaciji, ali tog se mehanizma nećemo tako skoro osloboditi. A tako je i bolje jer nije beskoristan. 

Posljednje ažuriranje 28 kolovoza, 2021 od strane admin

(Posjeta 49 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts