Moguće je dobiti posao na 82 godine

Top – vesti – Top informacije

Danska kraljica Margrethe angažirana je kao scenograf za novi Netflix film prema priči Karen Blixen. Kraljica se smatra izvrsnim slikarom i ilustratorom.
Netflix je potvrdio da će u svom novom projektu, igranom filmu Erengard, temeljenom na najnovijim djelima poznate danske spisateljice Karen Bliksen, biti zadužena za scenografiju, ni manje ni više, nego sama danska kraljica!

Radnja filma smještena je u bajkovito kraljevstvo Babenhausen. Priča prati samozvanog stručnjaka za ljubav koji ima zadatak podučiti stidljivog princa umjetnosti zavođenja kako bi kraljevstvo imalo nasljednika. No, kako to obično biva, plan propada, što dovodi do skandala, ali i neočekivane romanse.

Režija je povjerena proslavljenom danskom redatelju, oskarovcu i dobitniku Zlatne palme, Billu Augustu. Film će imati premijeru na Netflixu 2023.

“Pokušala sam kostimima i dekupažom prikazati Blixen-ov fantastični univerzum i radujem se što ću u filmu oživjeti priču o Erengardu”, rekla je 81-godišnja kraljica koja se smatra vrhunskim slikarom i ilustratorom .

Njezini su crteži korišteni za danska izdanja Gospodara prstenova 1970 -ih, ali pod pseudonimom Ingahild Gratmer.

U međuvremenu je dizajnirala i kostime za produkciju Narodne priče kraljevskog danskog baleta i za film Petera Flinta iz 2009. Divlji labudovi.

Kraljica Margrethe II stupila je na dansko prijestolje 1972. godine. Ima dva sina, prijestolonasljednika Fredericka i princa Joachima, te osmero unučadi.

Posljednje ažuriranje 8 rujna, 2021 od strane admin

(Posjeta 27 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts