Ovi radnici su dobili jasan ultimatum, od 1. studenog moraju biti cijepljeni: ‘U protivnom im ne garantiramo zaposlenje’

Top – vesti – Top informacije

Od te obveze bit će izuzeti jedino pomorci koji su preboljeli COVID u zadnjih šest mjeseci i imaju valjanu potvrdu o preboljenju

Pomorci na brodu LNG Croatia, plovećoj jedinici za uplinjavanje ukapljenog prirodnog plina (FSRU) LNG terminala u Omišlju morat će se cijepiti ukoliko žele nastaviti raditi na terminalu, odluka je norveške tvrtke Golar putem koje se zapošljavaju pomorci na LNG terminalu, piše Novi list.

Hrvoje Krhen, direktor tvrtke LNG Hrvatska koja upravlja terminalom, potvrdio je vijest dobivenu iz norveške tvrtke Golar.
”Moraju biti cijepljeni prvom dozom cjepiva najkasnije do 1. studenoga ove godine, a drugom najkasnije do 1. siječnja iduće godine. U protivnom, kompanija im više neće garantirati zaposlenje”, kazao je Krhen.

Od te obveze bit će izuzeti jedino pomorci koji su preboljeli COVID u zadnjih šest mjeseci i imaju valjanu potvrdu o preboljenju.

”Ni dosad na terminal, pa tako ni na brod, nije mogao ući nitko tko nema COVID-potvrdu. Dakle, i pomorci su morali, prilikom svakog ukrcaja, imati potvrdu da su cijepljeni ili negativan COVID-test ili potvrdu da su preboljeli COVID-19. Ovo je ozbiljan posao u kojemu ne možemo riskirati da se posada zarazi te da u pitanje dođe opskrba tržišta prirodnim plinom”, rekao je Krhen za Novi list.

Mario Zorović, predsjednik Hrvatskog udruženja posrednika u zapošljavanju pomoraca, putem čije agencije je zaposlen dio posade broda, kaže kako se očekuje da će većina velikih brodarskih kompanija uskoro uvesti obavezno cijepljenje protiv COVID-19, bez kojeg neće biti moguć ukrcaj na brod.

”Dosad je već nekoliko velikih kompanija, poput Stene i Hoegh LNG-a, uvelo obavezu cijepljenja za sve svoje pomorce. Moram istaknuti da je većina pomoraca obavezu cijepljenja prihvatila, a dobar dio ih je već cijepljen. Primjerice, od 200 pomoraca, koliko ih zapošljavamo na brodovima Hoegh LNG-a, samo je jedan odbio cijepljenje”, rekao je Zorović.

Posljednje ažuriranje 26 listopada, 2021 od strane admin

(Posjeta 45 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts