Liječnici koji nemaju certifikat Covid od 1. listopada ne mogu raditi

Top – vesti – Top informacije

Liječnici, medicinske sestre i nemedicinsko osoblje od 1. listopada moći će na posao doći isključivo s digitalnim certifikatom, piše hrvatski Večernji list.

Dopuštenje se može dobiti na temelju jednog od tri uvjeta: cijepljenja, bolesti ili negativnog testa.

Ministar zdravstva Willy Beros istaknuo je kako se o uvođenju certifikata Covid razgovaralo tjednima, a službena odluka bit će donesena sljedeći tjedan.

  • Uvođenje covid certifikata trebalo bi biti početkom listopada. Međutim, za takvu organizaciju treba vremena. Moramo održati sastanke s upravom bolnice, a na kraju će zaposlenici imati vremena odlučiti se o najboljoj opciji, cijepljenju – objašnjava Beroš i dodaje kako je nabava testova za zaposlenike u tijeku.
    U prvoj fazi testiranje za zaposlenike bit će besplatno, a planirano je da se nakon mjesec i pol ili dva testiranje provede o vlastitom trošku. Iako većina vjeruje da je test trebalo odmah naplatiti osoblju, budući da se očekuje cijepljenje medicinskog osoblja, Berosh je odlučio dati vremena za prilagodbu.
  • Iako bi to bilo opravdano, nisam odmah za takav korak. “Mislim da moramo omogućiti svima da razmisle i cijepe se”, rekao je Beros.
    Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravstva, od 6. rujna 60,67 posto zaposlenih u hrvatskom zdravstvenom sustavu cijepljeno je s dvije doze, a 33,56 posto nije primilo niti jednu dozu.

Posljednje ažuriranje 13 rujna, 2021 od strane admin

(Posjeta 26 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts