Procjenjuje se da 2,9 milijardi svjetske populacije nikada nije koristilo internet

Top – vesti – Top informacije

Procjenjuje se da 2,9 milijardi svjetske populacije nikada nije koristilo internet, a većina živi u zemljama u razvoju.

Ova statistika dio je novog izvješća koje je provela Međunarodna telekomunikacijska unija Ujedinjenih naroda. Istodobno je otkriven brzi rast novih globalnih internetskih veza zbog pandemije koronavirusa.

Prema izvješću, broj ljudi koji koriste internet diljem svijeta porastao je za 4,1 milijardu u 2019. na 4,9 milijardi u 2021. godini. Ovo povećanje tijekom pandemije Covid-19 vjerojatno je rezultat zatvaranja, fokusiranja na posao i učenje kod kuće, kao i povećanog poslovanja na terenu u e-trgovini i bankarstvu.

Broj globalnih korisnika interneta porastao je za više od 10 posto do 2020. godine, što je najveći godišnji rast u posljednjem desetljeću, stoji u izvješću.

Međutim, ovo povećanje korištenja interneta samo je dio priče. Značajan udio novih korisnika interneta tijekom pandemije rijetko se povezivao online, uglavnom putem zajedničkih internetskih uređaja male brzine.

Postoji i ogroman digitalni jaz koji dijeli bogate nacije i siromašne zemlje u razvoju. Dakle, 96% onih koji se još uvijek ne mogu spojiti na internet spada u drugu kategoriju.

Iako se smanjuje broj korisnika koji uopće nisu povezani s internetom, za međunarodne tehnološke tvrtke i dalje postoji veliki potencijal za rast. Velik broj tehnoloških divova već se natječe tko će biti prvi za posljednje 3 milijarde korisnika.

Google, Facebook i Amazon diljem svijeta troše milijarde dolara na izgradnju podmorske internetske infrastrukture za koju se vjeruje da može povećati globalnu brzinu i pristup internetu.

Izvješće UN-a pokazuje da je povećanje globalnog pristupa internetu više pitanje vremena nego prilike. Ostaje nepoznato tko će omogućiti pristup internetu i hoće li veza biti ravnomjerno raspoređena u društvu.

Posljednje ažuriranje 3 prosinca, 2021 od strane admin

(Posjeta 20 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts