Sukobi policije i anti-vaksera u Londonu

Top – vesti – Top informacije

NEKOLIKO je policajaca ozlijeđeno u petak u sukobu s prosvjednicima protiv cijepljenja u Londonu dok vlada treba odlučiti hoće li uvesti cijepljenje protiv covida-19 za djecu od 12 do 15 godina.

Protivnici cijepljenja pokušali su tijekom poslijepodneva ući u zgradu gdje urede ima Regulatorna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (MHRA) u četvrti Canary Wharfu, u istočnom dijelu Londona.

MHRA daje odobrenje za cjepiva za covid-19.

Londonska policija je priopćila da je rasporedila “stanoviti broj službenika” kako bi “zaštitili ulaz” u zgradu.

Skupina prosvjednika se zatim uputila u drugu londonsku četvrt, South Kensington, na zapadu, objavila je policija na Twitteru.

“Stanoviti broj prosvjednika bio je nasilan prema policiji. Četvorica policajaca su ozlijeđena u sukobima”, napisala je policija na Twitteru, osudivši “neprihvatljivo” ponašanje.

Dodala je da je deset osoba uhićeno.

Dana 23. kolovoza deseci prosvjednika protiv restriktivnih mjera suzbijanja covida i kampanje cijepljenja nasilu su upali u urede ITN produkcije koja stoji iza informativnih mreža ITV, Channel 4 i Channel 5. Prosvjed se dogodio u vrijeme kada je kampanja cijepljenja proširena na mlade od 16 do 17 godina.

Cijepljenje protiv covida-19 nije obvezno u Velikoj Britaniji, gdje je od covida umrlo više od 133.000 ljudi. Pokret protiv cijepljenja nije se znatnije proširio u zemlji, gdje je oko 90 posto odraslih stanovnika primilo barem jednu dozu.

Posljednje ažuriranje 3 rujna, 2021 od strane admin

(Posjeta 55 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts