Scena kao na filmu: Marokanski zrakoplov prisiljen sletjeti, grupa putnika pobjegla, policija uhitila 12

Top – vesti – Top informacije

Španjolska policija uhitila je 12 osoba i traga za njima nakon što je skupina putnika pobjegla iz zrakoplova u zračnoj luci Palma de Mallorca.

Zrakoplov jeftine marokanske tvrtke “Air Arabia Morocco”, koji je letio iz Casablance za Istanbul, prisilno je sletio na Mallorcu zbog navodno bolesnog putnika, priopćila je španjolska civilna garda.

Kada su se sinoć u 20.30 sati po lokalnom vremenu otvorila vrata zrakoplova, iz zrakoplova je pobjegao 21 putnik, priopćila je danas regionalna vlada. Među 12 uhićenih bio je i bolesni putnik koji je kasnije pušten iz bolnice. Jedna osoba je uhićena zbog agresivnog ponašanja u zrakoplovu.

Glasnogovornica regionalne vlade Aina Calvo rekla je da nije neuobičajeno da zrakoplovi podnose zahtjev za dozvolu za prisilno slijetanje, ali da nije normalno da “skupina putnika odluči ne poslušati međunarodna pravila”.

Policija istražuje zašto su putnici pobjegli, radi li se o orkestriranom planu ili izoliranom incidentu, rekla je glasnogovornica i najavila da će putnici biti vraćeni u domovinu jer su ilegalno ušli u Španjolsku.

Zbog incidenta zračna luka na Mallorci bila je zatvorena više od tri sata, a zrakoplovi su u tom periodu preusmjereni na alternativne zračne luke, poput onih u Barceloni, Ibizi i Menorci.

Posljednje ažuriranje 6 studenoga, 2021 od strane admin

(Posjeta 56 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts