Od danas je u gotovo cijelom Parizu najveća dopuštena brzina 30 km / h

Top – vesti – Top informacije

Ovo ograničenje brzine do sada je bilo 60 posto na pariškim ulicama, ali od sada će se te mjere primjenjivati ​​na gotovo sve pariške ceste.
Od danas se ograničenje brzine od 30 kilometara na sat primjenjuje na gotovo cijeli grad Pariz, a odredba se ne odnosi samo na rubne dijelove grada i na nekoliko najvažnijih ulica, poput Boulevard de Marseille i druge glavne ceste u zapadnom Parizu.

Mjeru podržava većina Parižana, no snažno se protive stanovnici regije Ile-de-France, piše “Parisien”.

No, čak i prije nego što je ova odluka donesena, maksimalno ograničenje brzine na 60 posto pariških cesta bilo je 30 km / h.

No, stanovnici Pariza morat će se naviknuti na činjenicu da od danas na gotovo svim ulicama metropole vrijedi ograničenje brzine od 30 km / h, a pri brzini od 50 km / h automobili će moći kretati se samo po brojnim cestama.

To će se odnositi na obilaznicu Periferi i nekoliko drugih ulica, poput Bulevara Maresho, uz rijeku Seinu. Isto vrijedi i za avenije Boa de Boulogne i Vincennes i važne ceste u zapadnom dijelu grada, naime Elizejske poljane, Foch, Grand Arme, Kraljevska ulica te 12. i 14. ulica.

Što je cilj?
Popis je objavljen na web stranicama grada Pariza, a cilj nove mjere je poboljšati sigurnost cestovnog prometa i smanjiti zagađenje bukom, broj nesreća i poboljšati promet.

Procjenjuje se da će novo ograničenje brzine smanjiti razinu buke za tri decibela i istodobno prepoloviti broj nesreća i smrtnih slučajeva na gradskim ulicama.

Iako mjere podržava velika većina stanovnika glavnog grada Francuske, problem bi mogao nastati na periferiji Pariza, gdje stanovnici građana zahtijevaju ograničenje od 50 ili 70 km / h.

Posljednje ažuriranje 30 kolovoza, 2021 od strane admin

(Posjeta 78 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts