Nagrada za radnike koji rade svaki dan

Top – vesti – Top informacije

Lanac supermarketa Tesco nudi vozačima kod potpisivanja ugovora o radu bonus od tisuću funti, a lanac robnih kuća John Lewis planira povećati plaće.

FILE PHOTO: A worker assembles a box for delivery at the Amazon fulfillment center in Baltimore, Maryland, U.S., April 30, 2019. REUTERS/Clodagh Kilcoyne/File Photo

Amazon nudi tjedni bonus od 50 funti stalnim radnicima u Velikoj Britaniji ako dođu na posao na vrijeme, objavio je u četvrtak BBC.

Nagrada vrijedi za radnike koji su radili svaki dan, isključujući bolovanje zbog invalidnosti ili covida-19.

Amazon kaže da će nagrada pomoći tvrtki da ispuni svoje ljetne i božićne poslovne ciljeve.

Internetski maloprodajni div je prošli tjedan nudio bonus od tisuću eura za skladišne radnike koji počnu raditi prije 18. rujna.

Poticaji se nude u vrijeme oporavka britanskog tržišta rada zbog čega je broj slobodnih radnih mjesta u kolovozu bio rekordno visok.

“Trenutno nudimo bonus za dolazak na brojnim lokacijama stalno zaposlenima koji će podržati našu ljetnu potražnju i pomoći nam da se pripremimo za sezonu blagdana”, izjavio je glasnogovornik Amazona.

Bonus će se isplaćivati tjedno na temelju 100-postotne dolaznosti u svim smjenama, izuzev izostanaka prema Zakona o jednakosti ili nedolaska povezanog s covidom-19.

Amazon je suočen s kritikama zbog loših uvjeta rada u Britaniji i drugim dijelovima svijeta i neki bivši radnici optužili su tvrtku da ih je tretirala kao robote.

Neke gospodarske grane u Britaniji muku muče s nedostatkom radne snage, ponajviše vozača.

Lanac supermarketa Tesco nudi vozačima kod potpisivanja ugovora o radu bonus od tisuću funti, a lanac robnih kuća John Lewis planira povećati plaće.

Mesna industrija čak želi zaposliti sadašnje i bivše zatvorenike kako bi popunila prazna radna mjesta u klaonicama i tvornicama za preradu hrane.

Posljednje ažuriranje 2 rujna, 2021 od strane admin

(Posjeta 56 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts