Macron u posjetu Hrvatskoj

Top – vesti – Top informacije

Francuski predsjednik i jedan od najvažnijih europskih političara Emanuel Macron boravi u radnom posjetu Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Iako točan datum još nije dogovoren, posjet bi se trebao održati u listopadu ili studenom, doznaje Jutarnji list od višeg izvora u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Dolazak Macrona, iz perspektive službenog Zagreba, dokaz je rastućih veza između Francuske i Hrvatske, što se može okarakterizirati kao strateško partnerstvo, posebno nakon što je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo odlučilo kupiti borbene zrakoplove Rafale, navode novine.

Prema riječima bliskog suradnika premijera Andreja Plenkovića, hrvatsko-francuski odnosi se poboljšavaju, iako to isprva nije bio slučaj.

“Početkom 1990-ih, tadašnji predsjednik Francois Mitterrand podržao je srpsku stranu u ratovima u bivšoj Jugoslaviji, ali Jacques Chirac i premijer Alain Juppe vodili su uravnoteženiju politiku. “Sada imamo vrlo dobre međudržavne odnose, dijelom i zbog bliskosti između premijera Plenkovića i predsjednika Macrona”, navodi se u listu.

Posljednje ažuriranje 29 kolovoza, 2021 od strane admin

(Posjeta 62 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts