Italija pooštrava mjere uoči blagdana

Top – vesti – Top informacije

Skijaši su se ovog vikenda vratili na padine talijanskih Alpa nakon dvije sezone koje je uništila pandemija Covid-19 unatoč prijetnji koju sada predstavlja varijanta omicron.

Nekoliko skijališta pokrenulo je žičare kao što su Cervino i Cortina d’Ampezzo.

“Ovo će biti godina skijanja nakon zatvaranja zbog pandemije koja je teško pogodila ovaj sektor, a koji uopće nije funkcionirao prošle sezone, a ni zima 2020.”, rekla je Valeria Geci, predsjednica Nacionalne udruge skijaša.

U Italiji se uvode nove mjere. Uoči Božića sve više talijanskih gradova uvodi obvezno nošenje maski u urbanim sredinama, a mjere će vrijediti do Nove godine.

Nove mjere obuhvaćaju turistička mjesta u Rimu na Španjolskim stubama i poznatu trgovačku ulicu Via del Corso. Slične mjere uvedene su u sjevernoj Italiji u glavnim gradovima Milanu, Bergamu i Bologni.

Od sutra na snagu stupa nova Vladina mjera kojom će se uvesti “super green pass” (zeleni certifikat za cijepljenje) koji će vrijediti do 15. siječnja.

Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je naredbu za pojačane kontrole poštivanja mjera, posebice u javnom prijevozu, koji od sutra mogu koristiti samo cijepljeni ili oni s negativnim testom.

Posljednje ažuriranje 5 prosinca, 2021 od strane admin

(Posjeta 14 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts