Tragedija: Petnaestogodišnja djevojčica iz Tetova umrla je od COVID-19

Top – vesti – Top informacije

Makedonija u šoku … Covid-19 odveo je i 15-godišnju djevojku iz Tetova Selce.

Liječnici iz nekoliko bolnica deset su se dana borili da spasu život 15-godišnjoj djevojčici iz Tetova Selca. Djevojčica je u početku dovezena u bolnicu u Tetovu u vrlo teškom stanju, koje se pogoršalo odmah nakon što joj je majka umrla zbog komplikacija izazvanih virusom. Jedne noći djevojka je odmah prebačena na Institut za plućne bolesti Kozle, a dva dana kasnije prebačena je na Infektivnu kliniku gdje je završila njezina životna bitka. U Klinici za zarazne bolesti kažu da djevojčica nije imala kronične bolesti, već je imala prekomjernu težinu od 111 kilograma.

15-godišnja djevojka najmlađa je žrtva do sada, ali u crnoj covid bilansi su sve češće ispisani mlađi.

Dvadesetdvogodišnji dječak iz Cherkezija u Kumanovu jučer je izgubio bitku s virusom na Infektivnoj klinici. Prema liječnicima, zarazio se na vjenčanju. Tjedan dana kasnije nazvao je člana obitelji koji mu je naredio hospitalizaciju zbog bronhopneumonije, no dječak je to odbio i nije otišao. Tek nakon drastičnog pogoršanja stanja javio se u kumanovsku bolnicu.

Na Infektivnoj klinici hospitalizirano je oko 160 pacijenata, od kojih je samo petnaest cijepljeno jednom ili dvije doze. Liječnici kažu da je liječenje cijepljenih osoba koje nemaju tako tešku kliničku sliku uspješno završeno.

Posljednje ažuriranje 1 rujna, 2021 od strane admin

(Posjeta 84 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts