Čudovište iz Zagreba branilo se šutnjom, nije rekao ništa zašto je ubio svoje troje djece

Top – vesti – Top informacije

Austrijanac Harald Kopitz (56) osumnjičen da je prošlog vikenda u Zagrebu ubio svoje troje djece postaje svjestan svojih nemilosrdnih poteza i cijele situacije u kojoj se nalazi. Tako barem tvrdi Marko Ivica, Kopićev branitelj, koji je bio s njim na prvom ročištu u ponedjeljak u podne, treći dan nakon gnusnog zločina, u sjedištu Kriminalističke policije.

  • Harald Kopić nije iznio svoju obranu na ročištu. U ovoj fazi postupka branio se šutnjom i otkrivanjem samo svojih osobnih podataka. Ali proces tek počinje. Okrivljenik je psihički stabilan, iako se može reći da je zapravo varijabilno stabilan. Učili su ga o svojim pravima i tek kad vidimo dosje, formirat ćemo obranu. Čekamo odluku za ročište u tužiteljstvu, pa za pritvor. Nakon toga ću ga idućih dana posjetiti u zatvoru Remetinec kako bih razgovarao i pripremio obranu. Zbog tajnosti postupka ne mogu govoriti o drugim stvarima, niti o dinamici činjeničnog opisa zločina, već samo potvrditi da je optužen za tri teška ubojstva – rekao je Kopićev odvjetnik Marko Ivica koji je izvjestitelji da mu je kartica pala za branitelja, s obzirom na zaprepaštenje da Kopić nije angažirao nikoga od svojih prijatelja odvjetnika.

Dodao je da je sljedeći potez, nakon što je Kopić prvi put priveden, bio forenzički vještak koji je utvrdio što je Kopić zapravo bio u vrijeme zločina, pozivajući se na njegovo psihičko stanje i moguću (ne) odgovornost.

Posljednje ažuriranje 28 rujna, 2021 od strane admin

(Posjeta 28 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts