U Sloveniji necijepljeni građani koji će završiti u bolnici moraju sami plaćati troškove!?

Top – vesti – Top informacije

U Sloveniji, koja trenutno bilježi pad epidemioloških trendova s ​​pandemijom virusa Covid-19, ali i dalje ima vrlo opterećen zdravstveni sustav, razmišljaju o svojevrsnoj kazni za one koji nisu cijepljeni, a završit će u bolnici jer od Covid-19. Potvrdila je to u razgovoru za Slovenski radio Bojana Beović, glavna infektologinja u Vladinom epidemiološkom vijeću i predsjednica Liječničke komore.

S jedne strane su oni koji su bili odgovorni i cijepljeni, a s druge oni koji se ne žele cijepiti, a uživaju sve beneficije – rekao je Beović, dodajući da zbog toga dolaze inicijative za necijepljene koji završe u bolnici doplatiti odgovarajući dio troškova za njihovo liječenje.

“Mislim da bi doplata za necijepljene bila pošteno rješenje”, rekao je Beović.

Ne zalaže se za uvođenje obveznog cijepljenja jer smatra da bi to imalo suprotan učinak i izazvalo protivljenje javnosti cijepljenju.

Obvezno cijepljenje u Sloveniji bilo bi moguće samo ako se osigura opći društveni konsenzus, možda čak i referendumom – rekao je Beović.

Dodala je kako smatra da bi neki poslodavci trebali isticati cijepljenje svojih zaposlenika kao uvjet rada, ali ako za to postoje zakonske mogućnosti.

Slovenska vlada prije dva mjeseca odlučila je o obveznom cijepljenju protiv Covid-19 za djelatnike državne uprave, ali ga je Ustavni sud suspendirao do konačne ocjene je li to u skladu s ustavom, koji će konačnu odluku donijeti ovih dana.

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno više od 2100 novozaraženih Covid-19, oko 500 manje nego prije sedam dana, a ostali epidemiološki pokazatelji su u silaznoj putanji. Broj hospitaliziranih još nije počeo padati, ali se smatra da je dostigao vrhunac.

Posljednje ažuriranje 2 prosinca, 2021 od strane admin

(Posjeta 17 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts