Novi uvjeti za ulazak u Bugarsku od 1. rujna

Top – vesti – Top informacije

Od srijede, 1. rujna, strani studenti koji imaju “D” vizu za dugotrajni boravak u svrhu studija primaju se na teritoriju Bugarske i iz zemalja koje pripadaju crvenoj zoni, rekao je bugarski ministar zdravstva Stojcho Kacarov.

Bugarsko ministarstvo zdravlja podsjeća da učenici, studenti i doktorandi koji žive u Grčkoj, Turskoj, Srbiji, Republici Sjevernoj Makedoniji i Rumunjskoj svakodnevno ili barem jednom tjedno putuju u Bugarsku, kao i učenici, studenti i doktorandi koji žive u Bugarska i putuju svakodnevno ili najmanje jednom tjedno u Grčku, Tursku, Srbiju, Republiku Sjevernu Makedoniju i Rumunjsku, primaju se u zemlju bez potrebe za podnošenjem dokumenata za COVID-19.

Također 1. rujna, Republika Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Republika Kosovo, Republika Kazahstan, Sjedinjene Države, Sveta Lucija, Federacija Svetog Kristofera i Nevisa i Irska nalaze se u crvenoj zoni. To se čini u skladu s promjenom popisa zemalja po zonama različitih boja, prema kojima se određuju pravila za ulazak u Bugarsku.

Od istog datuma Italija se mijenja iz crvene u narančastu, a Njemačka, Estonija, Hrvatska, Italija i San Marino iz zelene u narančastu. Rumunjska prelazi u zelenu zonu.

Od 1. rujna certifikati o cijepljenju, testiranju i COVID-19 koje su izdale Republika Sjeverna Makedonija, Republika San Marino, Švicarska, Republika Turska, Ukrajina i Vatikan smatraju se ekvivalentima digitalnog certifikata EU Covid-19.

Posljednje ažuriranje 29 kolovoza, 2021 od strane admin

(Posjeta 47 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts