Dvogodišnja djevojčica iz BiH u komi je nakon operacije u privatnoj klinici, doktorica nije imala dozvolu

Top – vesti – Top informacije

Ministar zdravlja Haris Vranić zatražio je od Ljekarske komore KS-a podatke o licencama za rad liječnika Privatne oftalmološke ordinacije Dr. Halimića, a uvidom u listu liječnika s licencom utvrđeno je da jednog od njih dvojice nema na listi, piše Kliks.

“Obavještavamo vas da dr. Nina Jovanović nije član Ljekarske komore KS i nema licencu naše komore, dok dr. Jasmina Halimić ima važeću licencu i član je Ljekarske komore. kazala je institucija.

Osim što dr. Jovanovic nije imala dozvolu za rad, sumnjivi su i aparati Privatne ordinacije za anesteziju i terapiju boli – dr. Suada Rožajca, koji su korišteni tijekom operacije. Problem je što nisu pravno verificirani, što prema Zakonu o mjeriteljstvu BiH znači da nemaju potrebnu dozvolu.

Podsjetimo, djevojka iz Kaknja pala je u komu nakon gotovo rutinske operacije u privatnoj klinici. Nakon operacije, anesteziolog Suad Rozajac rekao je roditeljima da ne zna što se dogodilo te da je sve u redu do samog kraja operacije.

Zbog toga su jutros službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ušli u prostorije privatne poliklinike Bejtovi u kojoj se nalaze iznajmljeni prostori privatne ordinacije Halimi.

Posljednje ažuriranje 13 studenoga, 2021 od strane admin

(Posjeta 46 puta, 1 Posjeta danas)

Related posts