Zašto vlada nije ništa reagovala?

Top – vesti – Top informacije

Prema iskazima stručnjaka zaduženih za upozoravanje na opasnost od ekstremih padavina, vodenih bujica i poplava, nemačka vlada nije reagovala na alarmne signale

Oni navode da se za opasnost od padavina znalo tri do četiri dana pre katastrofe.

Britanski Sandej tajms prenosi da su prve naznake katastrofe otkrivene 9. jula i to posmatanjem preko satelita. Tokom narednih nekoliko dana, kako piše ovaj list, tim naučnika je poslao seriju prognoza koje su bile tako temeljne “da se sada čitaju kao mračna predskazanja”.

Tu je stajalo da će Porajnje pogoditi “ekstremna poplava, posebno duž reka Erft i Ar, kao i u gradovima poput Hagena ili Altene”.

Bez obzira na to što su u upozorenju vrlo precizno navođeni regioni koje je 14. jula pogodila vodena stihija, mnoge od njenih žrtava su bile zatečene razvojem događaja, prenosi Sandej tajms reči Hane Klok, profesorke hidrologije na britanskom univerzitetu Reding i jedne od osnivača Evropskog sistema za upozoravanje od poplava Efas.

To je ona nazvala “monumentalnim propustom sistema”, dodavši: “Činjenica da ljudi nisu evakuisani ili da nisu dobili upozorenja, ukazuje da je nešto pošlo krivo”.

Posljednje ažuriranje July 20, 2021 od strane admin

(Poseta 2puta, 1 Posete danas)

Related posts