PLENKOVIĆ: Ne vidim ništa kontroverzno u Orbanovom oglasu, on na EU gleda drugim očima!

Top – vesti – Top informacije

Premijer Andrej Plenković komentarisao je danas najavu koju je mađarska vlada objavila u hrvatskim medijima, u kojoj traži pristupanje Srbije EU, rekavši da u tome ne vidi ništa kontroverzno i da Viktor Orban može favorizovati Srbiju ili bilo koja druga zemlja.

  • Činjenica je da Orban objavljuje oglase u dnevnim novinama, pa želi da iznese svoj stav. Može favorizovati Srbiju ili bilo koju drugu zemlju. Šta je sporno oko toga što Orban plaća oglas u hrvatskim medijima? Sigurno ga niko ne može sprečiti da to učini? Ovo nije prvi put, bilo je primera šta su radili drugi evropski političari – rekao je Plenković novinarima nakon sednice vlade.

Plenković je rekao da novine koje su za to dobile novac treba da pitaju njih o tome, a ne on.

  • Ne vidim ništa neobično ili komplikovano u tome. Orban je to učinio u nekoliko situacija. EU gleda na druge oči – rekao je Plenković.
    Primetio je da se u EU stvara konsenzusom. „Hrvatska je zemlja koja želi da uđe u dve duboke integracije, za nas je to dobro i korisno – to je Šengen i evrozona. Ideja je da proces bude spreman sledeće godine “, rekao je premijer.

Posljednje ažuriranje July 1, 2021 od strane admin

(Poseta 16puta, 1 Posete danas)

Related posts