Atrakcija avanturističkog parka Fortica

Top – vesti – Top informacije

Najveća ljuljaška u BiH okuplja domaće i strane turiste

Nova atrakcija avanturističkog parka Fortica, koji iz dana u dan okuplja sve više domaćih i stranih turista, odnedavno je ljuljaška napravljena iznad Mostara.

Janka iz Slovačke je sa svojim prijateljima uživala u svim sadržajima, a kako je rekla za Klix.ba, posebno uzbuđenje joj je bilo ljuljanje iznad Mostara.

“Osećam se uzbuđeno. Bilo je savršeno i osećala sam se kao orao koji leti nebom, jako sam zadovoljna i preporučujem svima da probaju”, kaže Janka iz atraktivne ljuljaške iznad Mostara.

Njeni prijatelji takođe nisu krili oduševljenje danom na Fortici i sadržajima u kojima su uživali pa su tako za društvene mreže i svoje prijatelje fotografisali i snimali ljuljašku, kao i vožnju zip-lineom ali i postavljenu državnu zastavu BiH, koja je najveća u zemlji, te su na kraju uživali u prirodi i druženju uz pogled na Mostar.

Fotografije pogleda na najveći grad na Neretvi na društvenim mrežama je već podelila i Melani iz Norveške, koja je u Mostaru na godišnjem odmoru i uživala je u lepotama Fortice tokom prvih dana boravka.

“U Mostaru mi je sve lepo. Ovde je prekrasno i sadržaji su zanimljivi, a ljudi veoma ljubazni tako da apsolutno uživam”, kaže Melani.

Uživali su u jedinstvenom pogledu i Haris iz Mostara i Lejla iz Jablanice, a kako su kazali, oni najviše vole mir koji ovo mesto pruža.

Podsjeća da je prva atrakcija na Fortici bio zip-line, a nakon toga je urađena i druga linija zip-linea, potom Via ferata i penjanje za turiste te viseći most na stijeni, čime su neprestano bogatili sadržaje avanturističkog turizma.

“Od ove godine u ponudi je i ljuljačka, koliko je nama poznato, ona je na visini 15 metara iznad zemlje i 10 metara dužine ljuljanja te je najveća ljuljačka u BiH. Namijenjena je za odrasle osobe i nalazi se ispod staklenog vidikovca s kojeg se pruža pogled na Mostar, tako da je ljuljanje još zanimljivije, jer imate pogled na čitav grad dok se ljuljate, što je jedinstveno u našoj zemlji i šire”, kaže Rahimić za Klix.ba.

Park radi svakog vikenda od jutra do večeri, a tokom radnih dana u poslijepodnevnim satima. Svi koji žele da se okušaju na zip-lineu ili najvećoj bh. ljuljački najbolje je da svoje posjete najave putem društvene mreže Facebook, kako bi rezervirali termin za nezaboravne trenutke.

Posljednje ažuriranje June 24, 2021 od strane admin

(Poseta 15puta, 1 Posete danas)

Related posts