Veštačko srce ugrađeno prvi put, primio čovek iz Italije (VIDEO)

Top – vesti – Top informacije

Francuska kompanija Karmat objavila je da je prvi put prodala svoje potpuno veštačko srce, poznato kao Essonne, koje je potom ugrađeno pacijentu u italijanskoj bolnici u Napulju, otvarajući put za dalji komercijalni razvoj.

Ugradnju kompletnog veštačkog srca izvršio je kardiohirurg Ciro Maiello u bolnici u Napulju, koji u Italiji predvodi znanje i iskustvo u vezi sa upotrebom veštačkog srca.

Do sada nijedno veštačko srce Esson nije korišćeno van kliničkih ispitivanja, rekla je portparol Karmat-a i dodala da je troškove operacije od 150.000 evra pokrio regionalni zdravstveni sistem, koji očekuje nadoknadu od Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Karmat veštačko srce namenjeno je svim pacijentima koji pate od hronične srčane insuficijencije ili akutne srčane insuficijencije. Pronalazak takođe treba da pomogne svim srčanim bolesnicima koji pate od koronarne bolesti i arterijske hipertenzije.

Kompanija je 15. jula objavila prvi ljudski implantat svog veštačkog srca u Sjedinjenim Državama u okviru kliničke studije u Univerzitetskoj bolnici Durham u Severnoj Karolini. Bolnica je deo Univerziteta Duke. Odmah nakon te najave akcije Karmata na pariskoj berzi skočile su 6,77 odsto, na 23,53 evra.

Posljednje ažuriranje July 19, 2021 od strane admin

(Poseta 16puta, 1 Posete danas)

Related posts