Otac i sin iz Strumice preleteli su pola sveta da podrže makedonsku fudbalsku reprezentaciju

Top – vesti – Top informacije
  • Jorgi Netsev iz Strumice, rani fudbalski sudija i veliki zaljubljenik u najvažnije sporedne radove na svetu, zajedno sa svojim 14-godišnjim sinom Lukom preleteo je pola sveta da bi mogao da prati prvo učešće makedonska fudbalska reprezentacija na evropskom prvenstvu. Džordž živi i radi sa porodicom u Masačusetsu u SAD-u više od 12 godina, ali ni koronavirus ni teška prilika da stigne do Bukurešta nisu ga sprečili da podeli veliku radost i uživo gleda najbolje makedonske fudbalere.

Naime, u dogovoru sa bratom Borisom, koji živi i radi u Strumici i koji je bio zadužen za kupovinu karata za takmičenja, dogovorili su se da budu u glavnom gradu Rumunije. Pa, želje su jedno, a stvarnost drugo. – Prvo smo kupili avionske karte iz Bostona za Frankfurt, a odatle za Beč i da bismo stigli u Bukurešt. Ali let je otkazan u poslednjem trenutku pronašli smo karte za Istanbul i odatle za Bukurešt i stigli uveče pred najvažniju utakmicu za našu reprezentaciju, kratko je rekao George, koji nas je juče zatekao kako odlazimo iz Strumice. Priču je nastavio njegov brat Boris. Zajedno sa sinom Vasilom i bratovim zetom Aleksandrom Mavrovom napustio je Strumicu i bio deo istorijskih nastupa nacionalnog tima. Posle trka u Bukureštu sa Austrijom i Ukrajinom, našao se na makiju kako da obezbedi prevoz za svog brata i unuka. – Bukvalno smo išli od autobusa do autobusa i zahvaljujući razumevanju naših prevoznika i kolega navijača uspeli smo da obezbedimo besplatna mesta i vratimo se u Strumicu. Brzo smo zaboravili na Makite i proveli nekoliko lepih dana u našoj Strumici, kaže Boris.

Dogovor o kupovini karata za Evropsko prvenstvo pao je odmah nakon pobede nad Gruzijom. – Moj brat iz Amerike je nazvao i rekao: „Kako znate i znate kako da obezbedite karte, a ja pokrivam drugu“. Odatle je naručio dresove FFM „fan shop“ i došao spreman da podrži našeg Gocea i njegove prijatelje. Drugo je već istorija, dodaje Boris. Po povratku u rodnu Strumicu, njegov unuk Luka, koji trenira fudbal u SAD i takmiči se u pionirskoj konkurenciji, zajedno sa rođakom Vasilom, čekao je da se Goran Pandev svakodnevno pojavljuje u Strumici kako bi se mogao slikati s njim. Želja im se ostvarila juče, a Luka je upoznao svog idola. Nečevi takođe planira da bude deo Svetskog kupa koji će se sledeće godine održati u Kataru. Oni veruju da naša reprezentacija ima snage da izbori učešće na najvećem fudbalskom takmičenju i da bi trebalo da podrže makedonske fudbalere.

Posljednje ažuriranje June 27, 2021 od strane admin

(Poseta 11puta, 1 Posete danas)

Related posts