Jaka kiša i tuča pogodila je Srbiju

Top – vesti – Top informacije

Niš, Pirot, Ćuprija, Kruševac, Bor, Kragujevac teško su pogođeni gradom koja je juče popodne pogodila Srbiju. Kiša je padala jako, a prema srpskim medijima, ulice su tekle rekama, a u nekim delovima je padala i grad veličine oraha.

Prema izveštaču Blica, grad veličine lešnika pao je u gradu Nišava.

Mnoge ulice pretvorene su u reke i potoke, a Tanjug je izvestio da su podrumi zgrade muzičkog festivala u Nišvilu poplavljeni.

U niškoj opštini Palilula, prema rečima građana, nekim kućama nije bilo moguće pristupiti zbog velike količine vode, prenele su „Južne vesti“.

U Nišu je za dvadesetak minuta palo 7,5 litara kiše po kvadratnom metru. Mnogi građani su se žalili da im je grad oštetio automobile, javio je RTS.

Istočni krak Koridora 10 na autoputu za Pirot i Dimitrovgrad poplavljen je zbog kiše. Bilo je nemoguće voziti, pa su vozači tokom katastrofe parkirali vozila na zaustavnoj traci.

Pirotsku dolinu, na potezu između Malog i Velikog Jovanovca, Velikog Sela i Koridora, pogodilo je jako nevreme oko 16.30, piše Pulsonline.

  • U jednom trenutku se činilo kao da se oblaci i zemlja stapaju. Snažni vetar nosio je sve pred sobom, lomio je drveće, lomili se topole. Grad je propadao, staklenici su bili pocepani. Stolovi i stolice letjeli su po dvorištu. Pločice su padale sa krovova – rekla je Ivana Gogić iz Velikog Sela.

Uznemirenim glasom govori Srđan Ćirić iz Krupca, koji ima baštu u blizini Malog Jovanovca.

  • Uništi sve. Uništeno je više od 80 posto povrća. Nema paprike, paradajza, voćnih grančica. Sve nam se to dogodilo. Seljanin nikada nije siguran! – kaže Ćirić.

Posljednje ažuriranje July 16, 2021 od strane admin

(Poseta 26puta, 1 Posete danas)

Related posts